επιλογή γλώσσας

➤ CHOOSE your Language ↓↓ Sprache WÄHLEN ↓↓ ВЫБЕРИТЕ свой язык ↓↓ ОБЕРІТЬ свою мову ↓↓CHOISISSEZ votre langue ↓↓ ➤ CHOOSE your Language ↓↓ ELIGE tu idioma ↓↓ 选择你的语言 ↓↓ 選擇你的語言 ↓↓ Scegli la tua LINGUA ↓↓ ➤ CHOOSE your Language ↓↓ اختر لغتك ↓↓ Dilinizi seçiniz ↓↓ अपनी भाषा चुनें ↓↓ زبان خود را انتخاب کنید ↓↓ ➤ CHOOSE your Language ↓↓ ZGJIDHni gjuhën tuaj ↓↓ ИЗБЕРЕТЕ вашия език ↓↓ 言語を選んでください ↓↓ בחר את השפה שלך ↓↓..

LANGUAGE SELECTION ↓↓ SPRACHAUSWAHL ↓↓ CHOIX DE LA LANGUE ↓↓ SCELTA LINGUA ↓↓ ВЫБОР ЯЗЫКА

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Ελλήνων Θεοί και Ιδέες – Greek Gods and Ideas –

του Κ. Ι. Μπουζάνη – by Bouzanis K.  
Ίστορος-Διδασκάλου του Κώδικα της Γλωσσικής Παραγωγής και του Εμπλουτισμού του Πανανθρώπινου Λόγου  – Knower-Teacher of  Code of Linguistic Production and Enrichment of  Panhuman Speech 


Δοκιμασίες για Γραμματικούς, Ετυμολόγους και... Εραστές της Σοφίας!
Etymologically Tests for... Lovers of Wisdom!

Μην συνεχίζετε πριν κατεβάσετε και ρίξετε μια ματιά στον Κώδικα της Γλωσσικής Παραγωγής και του Εμπλουτισμού του Πανανθρώπινου Λόγου[Do not go ahead before you take a look at the Code of Language Production and Enrichment of the Pan-Human Speech.]


➤ Εν αρχή ήν ο Έλλην Λόγος! [First, was the Greek Word!]

Λήμματα από το Γραμματικό-Δομικό Λεξικό της Ελληνικής
[Entries from Grammar-Structural DiCTioNaRy of Greek Language]

 Πνεῦμα  Θεός, καὶ τοὺς προσκυνοῦντας αὐτὸν ἐν πνεύματι καὶ ἀληθείᾳ δεῖ προσκυνεῖν, γράφει ο Ευαγγελιστής Ιωάννης (4:24). [God is spirit, and the ones doing obeisance to him in spirit and truth must do obeisance, writes Evangelist John (4:24).]
ΠΝεΥΜα = ΣηΜείον αΝέΜου. 
ΠΝεΥΜα = ΠΝοής ΣηΜείον, για ό,τι ακόμη εν ζωή.
ΠΝεύΜα = η (εμ)ΠΝευΣις, ΠΝεύΜα = το εΠιΝόηΜα!
       Πνεύματα, δηλαδή επινοήματα είναι οι θεοί! Όλοι οι Θεοί του κόσμου είναι επινοήματα και των Ελλήνων οι Ιδέες-Θεοί αμέτρητοι! [Gods are Spirits, that is, Gods are Inventions! All the Gods of the world are inventions and the Gods of Greeks the Ideas - Gods countless!]
 "ΘεούΣ ΣέΒου" παραγγέλεται από τους Δελφούς.  ήΘοΣ = ο ΘεόΣ ή ο ΔαίΜων κατά τον Ηράκλειτον! ΘεοΣεΒής = ο εΦΣεΒής. ΘΡηΣΚεία = ΤεΛειώΣεως αΓωΓή! ΛαΤΡεία = των ΛιΤών έΡΓα ή η ΛειΤουΡΓία. ΛαΤΡεΥω = ΚαΛώ Την ευΜέΝειαν. αΜαΡΤία = η εΚΤΡοΠή.
  ΘεόΤης = η ιΔιόΤης, ο κεντρικός πυρήνας κάθε έννοιας ή πράγματος, σύμφωνα με τους τελευταίους διδάξαντες, τους α νε πα νά λη πτους Έλληνες! [Godhood = the Core of every concept and of every thing, according to the last teachers, the ancient Greeks!]


ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ – ΘΕΟΓΟΝΙΑ
[COSMOGONY – THEOGONY]
του ΗΣΙΟΔΟΥ [of Hesiod] 
                                                 
   Εν αρχήι ήν το ΧάοΣ, ο Κοσμικός αΣΚός, εντός του οποίου γεννήθηκαν η Γαία, ένα γιγάντιο οργανικό σύνολο, και το Αρχαίο Κινούν, η Αέναος Γενεσιουργός οΡΜή της δημιουργίας και της εξελίξεως των πάντων, ο έΡωΣ. Και η Γαία εγέννησε τον Θεόν Ουρανόν και έσμιξαν και έφεραν στον κόσμο μας τους ΤιΤάΝες = τους ΤέΚΤοΝες, και τους εΚΧέοντες ΠυΡ = τους ΚύΚΛωΠες και τους Εκατόγχειρες.
ΤιΤάΝες ~ οι ΤέΚΤοΝες των γήινων. ΤιΤάΝες ~ ΤόΚοι της ΘέαιΝας, της Γαίας και του Ουρανού. ΤιΤάΝες ~ Τα άΝωΘεν ενώ τα εΝΔόΤεΡα ~ τα ΤάΡΤαΡα. 
Ο ωΚεαΝός ~ το υΓΡόν στοιχείο και η ΤηΘΥΣ ~ η Θεά Των ΣΣυΜών [χ] θα γεννήσουν τους ποταμούς και τις Ωκεανίδες, ωΚεαΝίς ~ η εΧίΝη ~ η εΣΣήΝη ~ η ΝήΣοΣ. 
Ο ΚοίοΣ ~ αΚών ηΓεΜών, των κορυφών άρχων και η ΦοίΒη ~ των υΠέρΓειων Θεά θα γεννήσουν την ΛηΤώ = του Διός την άΛω, τον ορίζοντα, την ‘ΛηΤώ ~ των οΡέων τον όΧΘον που εξεγέννησε, και συνεχίζει να γεννά, τον Απόλλωνα Ήλιο και την Άρτεμι Μήνη. ΛηΤώ ~ ο ΘόΛος ο ουράνιος, η οποία με την σειρά της θα γεννήσει τον ΒώΛο του ηΛίου ~ τον αΠόΛΛωνα ή αΠόΛΛων ~ η ΒάΛως του ηΛίου ~ η ‘άΛως του ηΛίου και της ΜήΝης την άΛω ~ την ΣεΛήΝη την δίδυμη αδελφή του την άΡΤεΜιν ~ την ΠόΤΝια των θηρών. Η ΛηΤώ ~ ΚοιαΝΤίς. ΔηΛιάΣ ~ η άΡΤεΜις. άΡΤεΜις ~ η ΛηΤωΐΣ ή ΛηΤούς η Παίς. άΡΤεΜιΣ ~ η οΡΘεύουΣα. άΡΤεΜιΣ ~ η ΘηΡεύοΥΣα ή Θεά ΛοΣΣείας [χ]. άΡΤεΜις ~ η ΘηΡεύουΣα. άΡΤεΜις ~ Γής το άΣΤΡον (η Σελήνη ή Μήνη). ΦοίΒη ~ το ΠηΓαίον Φώς (η ΜήΝη). άΡΤεΜις ~ η ΣώΤειΡα θεά. ΛηΤώα (Άρτεμις) ~ η οΡΘία ή η ΔηΛία (οΡΘεΥω ~ αΝαΠαιΔεύω). αΣΤεΡία ~ Ση ΔήΛος ~ ‘η ΔήΛος. οΡΤΥΓία ~ η άΡΤεΜις. οΡΘία (Άρτεμις) ~ η ειΛειΘυία. ΔεΡΡιάΤιΣ ~ η οΡΘία άΡΤεΜις. DiaNa ~ Θεά της άΓΡας των Λατίνων. ΒέΝΔιΣ ~ η Θεά άΡΤεΜις των Θρακών!
Ο ΥΠεΡίωΝ ~ ο ΠοιΜήν των ουΡαΝίων, υΠεΡίωΝ ~ το ΠύΡ το άυλον  και η εΥΡυΦάεΤΤα (ΣΣ) ~ η ΘεΡΜόΤης θα γεννήσουν τον ήΛιον, την ΜήΝη, τον Ορίζοντα, τη Ηώ.
Ο ιαΠεΤός ~ της Γής ΠοιηΤής και η ΚΛυΜέΝη ~ ΚόΡη της ΣαΛός, του Ωκεανού και της ΤηΘύος. Τέκνα τους ο άΤΛας ~ Τα όΡη, που βαστάζουν στον ώμο τους τον ουράνιο θόλο, ο ΜεΝοίΤιος ~ ο αιΠόΛος του άΔη, ο γνωστός Επιμηθέας και ο διάσημος ΠΡοΜηΘεύς ~ της ΠυΡάς ΠαΤήρ, της ΠυΡάς ΠοιηΤής, ο ΚευΘώΝυΜος ~ ο ΚεΦΘόΝυΜος < ιαΠεΤός κατ’ όΝοΜα. Γιός του Προμηθέως ο ΔεΥΚαΛίων ~ ΔεΦΚαΛίων ~ ο Θεός των ΠάΓωΝ, υπεύθυνος για την τήξη των παγετώνων και τον γνωστόν κατακλυσμό, την δημιουργία των ανθρώπων και ιδιαιτέρως του Έλληνα. αΛός Λαός ~ ο έΛΛην, λαός των περιΜεσογειακών χωρών.
Ο ΚΡείος και η Ευρυβίη που εγέννησαν τον αΣΤΡαίον, τον ΠάΛΛαΝΤα και τον ΠέΡΣην.
Η ΘέΜιΣ ~ οι ΘεΣΜοί ~ τα ΘέΣΜια, οι νόμοι, οι κανόνες, τα έθιμα, τα θεσπίσματα, οι τελετές.
Η ΜΝηΜοΣύΝη ~ της ΜΝήΜης ΣΣέαιΝα [θ], ΜΝηΜοΣύΝη ~ η εΠίΝοια των ΜουΣώΝ, η δύναμη της σκέψεως, η επινοητικότης, η μητέρα των Μουσών. ΜούΣα ~ η ΠοιούΣα τα άσματα, την μουσική, την όρχηση, την ευγλωττία και την ποίηση. Μούσες οι Κλειώ, Ευτέρπη, Ερατώ, Θάλεια, Μελπομένη, Τερψιχόρη, Πολύμνια, Ουρανία και Καλλιόπη.
 Ο ΚΡόΝος ~ η ΓήιΝη ιΛύς και η ούαΡ του ~ η Ρέα, η Ρέα ~ ο Χούς της αΛός που εγέννησαν το έΔαΦος, έΔαΦος ~ ο ΔεΦς ~ ο Δεύς ~ Ζεύς ή Δίας, και την βασιλική οικογένεια των Ολυμπίων Θεών που διεδέχθη τους Τιτάνες.  
ΟΡΦΙΚΑ
οΡΦιΚά = τα ΘεοΛοΓιΚά
[ORPHICS The Theologicals] 

    Ο Ορφεύς εκ των Ορφικών-Θεολογικών κειμένων και όχι τα Ορφικά εκ τινος Ορφέως, ισχυριζόμαστε! Εκτός εάν ο Ορφεύς δασύνεται ή ονομαζόταν και Όρφιος για να του ταιριάζει ο χαρακτηρισμός "ΘεοΛόΓος" των σχολιαστών του! Σε ανάλογη περίπτωση, ισχυριζόμαστε ότι και ο Όμηρος εκ των Ομηρικών-Συζυγικών Επών ονομάζεται και όχι τα Ομηρικά Έπη έκ τινος Ομήρου καλούνται. Από τον Ορφέα εκ ΛειΒήΘΡων, της ΠόΛεως του οΡΦέως, της Πιερίας μέχρι την Θράκη έχουμε μία σύμπτωση γραμματική-δομική καθώς οΡΦεύς = ο ΘΡάξ αλλά η ΘΡάΚη = ως η Γη του ΝόΤου, ο νότος της εΒΡώπης της αΡΧαίας, των ΒαΛΚαΝίων δηλαδή, κάλλιστα μπορεί να συμπεριλάβει και την Πιερία και το οΧυΡόν της ΠΤόΛεως τα ΛείΒηΘΡα! ευΡΥΔίΚη = εΒΡΥΔίΚη = οΡΦέως η οΜόΚοιΤος.  
(Ονοματολογία Θεών - Nomenclaturae Deorum, "Ορφέως Αποσπάσματα", ΤΑ ΟΡΦΙΚΑ του Ιωάννου Δ. Πασσά, σελ. 337)


 Ο Δίας ο Θεός ή Ζεύς το έΔαΦος της Γης. (Zeus, the God, the Ground of the Earth.)


ΔίαΣ = ο ΘεόΣ! ΘεόΣ = ο ΔοΜών τα πάντα! Δίας = GoD!
Ζεύς = ΖέΦς = ο ΖωοΠοιός θεός
Ζεύς ο ιΛυΓεΝής = ο ΚΡόΝιος ή ΚΡοΝίων!
Δεύς = το ούΔας.
Δίας = ο αιΘήρ, αιΘέΡιοΝ = Το ουΡάΝιον. ΚεΡαυΝοί = ήΧοι ουΡάΝιοι.
Ζευς = ΖέΦΣ = ο ΣαΒάΖιος. 
ΤηΘΥΣ = ΣΣυΜών ΘεόΤης[χ].
ΤιΤάΝες = οι ΤέΚΤοΝες του Σύμπαντος Κόσμου.
   Ζεύς = Δεύς = ΔέΦς = το έΔαΦος* που ανεδύθη από το υΓΡόΝ στοιχείον ή την ΓήιΝη ιΛύν = τον ΚΡόΝον και εξεγεννήθη από την Ρέα. Ρέα = η ΓυΝή του Κρόνου. Ρέα = ΣιΛύς = η ιΛύΣ του Χού της Γης, της Γαίας δηλαδή! Το έδαφος, ο Δεύς ανεδύθη από την γήινην ιλύν. Ως εκ τούτου είναι ο Πατήρ των πάντων επί της γης. Ο Δίας, λοιπόν, ως πατήρ Θεών τε και ανθρώπων και, ως φιλοξενών τους πάντες και τα πάντα επί της Γης, Ξένιος και ΣιΤιΣΤής** θεωρείται! 
   ΞέΝιος ο Δίας! Ο Δίας - Δεύς, το έΔαΦος, περιποιείται, φροντίζει, τρέφει και αναπαύει τους πάντες επί της γης. Το ΞέΝιος, γιά τον Δία, δεν είναι από το ΞέΝον = ό,Τι εξ άλλης, ούτε από το ΞέΝοΣ = ο εΞόΜιΛος! Ο Ξένος, για το Δία, έρχεται από το ΞειΝόω = εΞαΡΚέω, όπου (εξ)αΡΚέω = αΡήΓω, η δε ΦιΛοΚΣεΝία για τους Έλληνες δεν είναι φίλος των ξένων αλλά είναι των ΦίΛων η (επι)ΚούΡηΣις! [ΦιΛοΞεΝώ = ΦίΛους ΞειΝόω. ΦιΛοΞεΝώ = ΦίΛους (εξ)αΡΚέω. ΦιΛοΚσεΝώ = ΦίΛους αΡήΓω.] 

   ΔίαΣ = ο ΣΣιός των όΧΘων. Γεννήθηκε στην αΡΚαΔία = την οΡεία των όΧΘων Γη, λέγανε οι Αρκάδες! Γεννήθηκε στην ΔίΚΤη, στου Διός τον όΧΘον της Κρήτης, στο Δικταίον ή Ιδαίον άντρον, έλεγαν οι Κρήτες, και κατοικούσε στο ψηλότερο από τα όρη της Ελληνικής γης στης ΠιεΡίας τα όΡη, τον όΛυΝΠον!
Δίας = ο αιΘήρ.

    Δίας = ο Θεός της Γης. ΔίαΣ = ο ΔοΜών τα πάντα επί της γης. Ο Δίας την εποχή της Κοσμογονίας έκλεψε-απέσπασε την υΠέΡ ηΜών χώρα, την εΒΡώΠη από την αΦΡιΚήν = την Γη της ΛιΒύης, την έΦαΛον Γη της Λιβύης, την ΦοιΝίΚην της Αφρικής δηλαδή, όπως διδάσκει η μυθολογία των Ελλήνων! 
   ΦοιΝίΚη = η έΦαΛος Γη, η αρχαία αΦΡιΚή, του σχετικού μύθου. Η... νεαρά έΦαΛος Γη της Συρίας, η Φοινίκη της Συρίας, όπου ΣυΡία = η Γή των εΡήΜων είναι άσχετη με τον μύθο της Αρπαγής της Ευρώπης και σχετίζεται με των ΦοιΝίΚων τα άΣΤεα, των ΦιΛιΣΤαίων την γή, δηλαδή.)
   ΚαΡΘαΓένη = η ΚαΡΧηΔών.  ΚαΡΘαΓέΝη = ΦοιΝίΚης η ΧώΡα, εκεί που οι Καρχηδόνιοι θα στήσουν τον μύθο Φοινίκης και θα γίνουν το αντίπαλο δέος της Ρώμης. 
    ιεΡείς Διός (της Κρήτης) = οι ΚουΡήΤες.
αιΘήρ = οίΚος Θεών. αιΘέΡιοΝ = Το ουΡάΝιον     

   Πατήρ των Θεών ο Δίας! ΓυΝή του η ήΡα! όαΡ ή οΥαΡ ή όΜηΡος ή εΥΝις του Διός η  ήΡα ή κατά... άλλους η ΔιώΝη = του Διός η ΓυΝή!  ήΡα = η ευΓοΝία. αΘηΝά = η ΘεόΝοια ή Θεά του Νοός ή Διός ο Νούς. αΘηΝά = η αΡεΤή.
..........................................
* Πρός επίρρωσιν του αληθούς των αποκαλύψεών μας, απολαύστε, από τα "Ορφέως Αποσπάσματα" (ΤΑ ΟΡΦΙΚΑ του Ιωάννου Δ. Πασσά, σελ. 338, 339), την άγνοιαν των επαϊόντων για την φύση του ΖωοΠοιού Διός όπου ο Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός (329 - 390 μ.Χ.) και ιδιαίτερα ο Φιλόστρατος ο Αθηναίος (170 - 244 μ.Χ.)... τρελαίνονται!  Ο δεύτερος αναφερόμενος στα Ορφικά σχολιάζει: "Και μήν και Παμφώ σοφώς μεν ενθυμηθέντος, ότι Ζεύς είη το ζωογονούν, δι’ ού ανίσταται εκ της γης πάντα, ευηθέστερον δε χρησαμένου τωι λόγωι, και καταβεβλημένα έπη ες τον Δία άσαντος, έστι γαρ τα του Παμφώ έπη, Ζεύ κύδιστε, μέγιστε θεών, ειλυμένε κόπρωι μηλείηι τε και ιππείηι και ημιονείηι...  ". Ομιλεί, δηλαδή, για λόγια αφελή, βλακώδη και περιφρονητικά για τον Θεόν Δία που ανακατεύεται με την κόπρο προβάτων, ίππων και ημιόνων για να γίνει ζωογόνος!
**  Σύμβολό του:, το διπλό... Ε. (ΣωΤήρ άΣΤεων ή ΣιΤιΣΤής, κατά το Κοινό, Εικονογράμματο & Παλαιογραμμικό σύστημα Επιγραφής και Αναγνώσεως του Αρχαίου Κόσμου.)


 Ο Ήφαιστος [Hephaestos = the God of fabrications]


  ήΦαιΣΤος = Πύρ αΚάΜαΤον (το άσβεστον).
ηΦαίΣΤειοΝ = ΠηΓή ΜύΔΡων. ηΦαίΣΤειον > η ΘέΤιΣ η μητέρα των υαΛίΝων εκ του ΠηΛέως! (ΠηΛεΥς = υάΛου άΜΜος και αΧιΛΛεΥς = ΓυάΛου ΛιΜήν ή αΧιΛΛεύς = ο ΓυάΛιΝος). 
ήΦαιΣΤος = το άΣΒεΣΤον πύρ. Μέλη του δε ο Ήλιος, η Σελήνη, οι Αστέρες, ο Αιθήρ, το Φώς το Αμίαντον αλλά και το πύρ που κατοικεί εντός των σωμάτων των θνητών!
ήΦαιΣΤοΣ = ΣΚευών ΠοιηΤής. ήΦαιΣΤος = ΣΣεός των ΠηΓΜάΤων.  ηΦαιΣΤείον = ΠηΓΜάΤων οίΚος (FaCToRy).

Γνωρίζετε τι σημαίνει Γύφτος;
Οι ΓύΦΤοι ούτε αιΓύΠΤιοι είναι, ούτε αΘίΓΓαΝοι! Οι αΘίΝΓαΝοι = ιΝΔοί το ΓέΝος, νομάδες από την αρχαιότητα, σήμερα κυκλοφορούν με την διεθνή τους ονομασία, ως ΡοΜά. ΡοΜά δε = ο ΝοΜάς!
  ήΦαιΣΤος > ο ΓύΦΤοΣ!

  Γνωρίζετε, τελικά ποιοί ήταν οι Γύφτοι; Όσοι ηλικίαν έχουμε τους… προλάβαμε! Ο τελευταίος… Ήφαιστος του Κοσμά ήταν ο κυρΑντώνης! Στις αρχές του 20ου αιώνα, στον Κοσμά, ένα κεφαλοχώρι της Κυνουρίας (600 οικογένειες σε απογραφή του 1700!), υπήρχαν εφτά γύφτικα!


 Η Αφροδίτη η Θεά της Ειρήνης και ο Θεός του Πολέμου ο Άρης. [Afrodite the Goddess of  Peace and MaRs, the God of WaR.]  


άΡηΣ = ο εΡηΜόων, ο Θεός του Πολέμου.
ΠόΛεΜος = η Βιαία έΡιΣ. 
αΦΡοΔίΤη = η Θεά Της ηΔοΝής. Κόρη του πατέρα των Θεών του Δία και της ΔιώΝης = της ηΔοΝής.
αΦΡοΔίΤη = Των ηΔοΝώΝ Θεά.
αΦΡοΔίΤη = των ΤοΚεΤώΝ Θεά, η Θεά της Γενετήσιας ΜείΚΣεως!
  ιΣΤάΡ = ΣΣεά ηΔοΝής[θ]. αΣΤάΡΤη = ΣηΔοΝής Θεά = ηΔοΝής Θεά των Βαβυλωνίων. VeNuS < ΠόΣιων έΡως (λατινικά).
αΦΡοΔίΤη = η αΦΡόΤευΚΤη.
Αφροδίτη η ιΔέα-Θεά της γενετήσιας ηδονής, η ΚΥΘέΡεια  = ΓαΜεΤής ο έΡως. ΚύΠΡις = ΜείΚσεως έΡως.  έΡως. ΚύΠΡις = ΓάΜου έΡως (έΡωΣ = οΡΜή η γενετήσια). ΚύΠΡιΣ = η αΓαΠηΜέΝη. ΚυΠΡίΔιον = το αΓαΠηΤόΝ.

  Η Αφροδίτη η Θεά της Ειρήνης που υπανδρεύεται τον Ήφαιστο και κρυφοκοιτάζει τον Θεόν του Πολέμου τον Άρη*!
......................................
* Ο άΡηΣ, ο εΡηΜόων, ο Θεός του Πολέμου, θα της χαρίσει την ασπίδα του, όσο αυτός ξεκουράζεται, για να καθρεφτίζεται, και ο ανεπανάληπτος καλλιτέχνης θα την απαθανατίσει χαρίζοντας στους αποτρόπαιους Βαρβάρους του Λούβρου και των ΠυΡηΝαίων του Ελληνικού Κάλλους το... τρόπαιον! (μιλάμε για την "Αφροδίτη της Μήλου" και τους FRaNCe, της Γης των Πυρηναίων, όπως αποκαλούνται!)                                                           

 Ο Απόλλων και η Άρτεμις [Apollo, the Globe of the Sun, and Artemis, the Goddess of Hunting]


αΠόΛΛων = ο ΒώΛος του ηΛίου
αΠόΛΛων = η ΒάΛως του ηΛίου < η άΛως του ηΛίου (ενώ ΣεΛήΝη = ΜήΝης άΛως)
αΠόΛΛων = ο ΠυΡόων ήΛιος. αΠόΛΛων = το ΠυΡ του ηΛίου. αΠόΛΛων = ο ΒάΛΛων φωτεινάς ακτίνας.
αΠόΛΛων = ο ΦαΛός  ή ΦαΝός του ηΛίου.
ήΛιοΣ = ΣΣήΛιοΣ = αιΣΣέΡος όΜΜα[θ]
    ΦοίΒος = το ΠηΓαίον Φώς ( ο ΣήΛιος). ΦοίΒος = Φώς το ωΚύΠουν. ΦοίΒοΝ = Θεόν εΚηΒεΛήν, ονομάζει ο Ορφεύς!
ΦαέΘωΝ = ΦωΤός ή ΦοίΒου είΛη ή ύαΛος. (είΛη = ΣείΛη = ο ΚαύΣωΝ). 
ΔήΛιος = ο Θεός του ηΛίου.
ΔήΛιος = ο ΛηΤώος. 
ΛηΤώος* (ο Απόλλων) = ο ΤέΛΛων (ήλιος) ή ο ΔήΛιος, ΛύΚειος = ο ηΛιαΚός, ΛύΚη = το ηΛιαΚόν φώς. ΛυΚωΡεύς (Απόλλων) = ΛυΚωΡεΦς = ο ηΛιαΚός ΒώΛος ή ΦαΝός, ΣΜιΝΘεύς = Σο ΜάΝΤης = ο ΜάΝΤης.  
ΔεΛΦοί = ΔηΛίου Θεού Γη.
ΜαΝΤις (ο Απόλλων) = ο ΠροΛέΓων Τι. ΜάΝΤιΣ = ο (θεό)ΠΝευΣΤος.
   ΔηΛιάΣ = η άΡΤεΜις. άΡΤεΜις = η ΛηΤωΐΣ ή ΛηΤούς* η Παίς, άΡΤεΜιΣ = η οΡΘεύουΣα, άΡΤεΜιΣ = η ΘηΡεύοΥΣα ή Θεά ΛοΣΣείας [χ], άΡΤεΜις = η ΘηΡεύουΣα. άΡΤεΜις = Γής το άΣΤΡον (η Σελήνη ή ΜήΝη), ΦοίΒη = το ΠηΓαίον Φώς (η ΜήΝη). άΡΤεΜις = η ΣώΤειΡα θεά.
   ΛηΤώα (Άρτεμις) = η οΡΘία ή η ΔηΛία. (οΡΘεΥω = αΝαΠαιΔεύω). αΣΤεΡία = Ση ΔήΛος = η ΔήΛος.
οΡΤΥΓία = η άΡΤεΜις, οΡΘία (Άρτεμις) = η ειΛειΘυία.
ΔεΡΡιάΤιΣ = η οΡΘία άΡΤεΜις.
DiaNa = Θεά της άΓΡας, λατινικά!
ΒέΝΔιΣ = η Θεά άΡΤεΜις, θεότητα των Θρακών!
....................................  
* ΛηΤώ = ο ΘόΛος ο ουράνιος. ΛηΤώ = η ΚοιαΝΤίς, κόρη του Τιτάνα Κοίου και της Φοίβης. ΛηΤώ = του Διός η άΛως, ο ορίζων. ΛηΤώ = οΡέων όΧΘος που εξεγέννησε, και συνεχίζει να γεννά, τον Απόλλωνα Ήλιο και την Άρτεμι Μήνη. ΛηΤώ = στα αρχαία Αιγυπτιακά! [LeTo = the celestial dome that births Apollo Sun and Artemis Moon. LeTo = in ancient Egyptian!] 


 Ο Ερμής [Hermes the messenger of the Gods, Hermes the God of Merchant]


εΡΜής = ο άΓΓεΛοΣ.
 εΡΜής = ΚούΡος Μαίας.
 εΡΜής = ο ΚΛόΠιος, ο ΚΛοΠεύς.
 εΡΜής = ο ΛόΓιοΣ ή ΛόΓοΣ.
 εΡΜής = ΣοΜιΛών - ο οΜιΛών.
 εΡΜής = ο έΠεα ΛέΓων ή ο εΥΛοΓών.
 εΡΜής = ο εΡΜηνεύων, ο εΡΜηνευτής των πάντων. (εΡ ΜηΝέΒω = ΚοιΝόω τα εΜΦαΝή, ΚοιΝόω = ΛέΓω)
εΡΜής = ο ΠώΛης. εΡΜήΣ = ο έΜΠοΡος ή ο εΜΠοΛαίος 
(ωΝίων ΠώΛης = έΝΠοΡος > ο έΜΠοΡος)
εΡΜής = οιΚείων ΠώΛης
Ερμής ο Θεός-ιΔέα του ΠώΛου ή του ΠωΛείν;
εΡΜαιον = το εύΡηΜα.
εΡΜαί = ΠΛοηΓοί στήλες (οδοδείκτες)
MeRCuRius = o ΛόΓιος εΡΜής, Λατινικά!


  Ο Διόνυσος, ο Θεός του Οίνου, και η Δήμητρα, η Θεά των Σιτηρών. [Dionyssoss, the God of Wine and Demeter, the Goddess of Wheat] 


   ΔιόΝΥΣοΣ* = ύΔωΡ ΜέΣΣης[θ]
ΔιόΝυΣος = ο Θεός οίΝοΣ. ΔιόΝυΣος = ο ηΔύς οίΝοΣ.
ΔιόΝΥΣοΣ = ύΔωΡ ΜέΣΣης[θ]. 
ΔιόΝΥΣοΣ = ύΔωρ ΣΣυΜώΝ[χ]. ΔιόΝΥΣος = ο Θεός ΣΣυΜώΝ[χ]. 
ΔιόΝΥΣοΣ = Θεός οίΝου ΜέΣΣης[θ]. 
ΔιόΝυΣος = οίΝος ευΘυΜίας. 
ΔιόΝυΣος = Το ΚΡαΣί.
ΔιόΝυΣος = ο ΔιοΓεΝήΣ.
ΔιόΝυΣος = ο οΡαΤόΣ κόσμος.
ΜεΘυΜΝαίος (ο Διόνυσος) = ΜέΘηΣ άΡΧων.
ΒάΚΧοΣ = εΒωΧίας ηΓεΜών.
ΒάΚΧοΣ = εΒωΧίας ΧυΜός.
ΒάΚΧοΣ = ΘεϊΚός ή Θείος ηΓεΜών.

ΒάΚΧος > ο ΓιαΧΒέ, ο ιεΧωβά, יְהֹוָה.
ΒαΣΣαΡεύς = εΒωΣΣίας οίΝος = ευωΧίας οίΝος.
ΣάΤυΡοι = Σοι ΘήΡες = οι ΘήΡες.
ΔιόΝυΣος = ο Θεός όΣιΡις των Αιγυπτίων (όΣιΡιΣ = Σο εΓεΡΣΣείς =  ο εΓεΡΘείς εκ νεκρών.)
  ΔήΜηΤΡα = Θεά ΣιΤηΡών. Δηώ = η Θεά των σιτηρών. ΡαΡιάΣ = η εΛευΣιΝία (θεά). ΔήΜηΤΡα = ο αΡοΤός ΣίΤος. και η κόρη της ΠεΡΣεΦόΝη = ο ΠυΡός ΣΠοΡάς.
ΜέΛιΤΤαι = ΣίΤου ΘέαιΝαι, η Δήμητρα και η Περσεφόνη.
......................................
 * Ο διμήτωρ Διόνυσος ήταν τέκνον του Διός εκ της Περσεφόνης αλλά και του Διός εκ της ΣεΜέΛης, σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία. Επειδή η ΠεΡΣεΦόΝη = ο ΠυΡός ΣΠοΡάς και η ΣεΜέΛη = η άΜΠεΛος, ο Διόνυσος στην πρώτη περίπτωση αντιπροσωπεύει την ΒύΝη ή μΠύΡα και στην δεύτερη τον οίνον! Ο Διόνυσος ΠυΡοΓεΝής, εκ ΠυΡών (σίτου) και ΛιΜΝαίος, εξ αΝΠέΛου!    


 Ο Ασκληπιός ο Θεός ιηΤήΡ. [Asclepius the God of Medicine]

  αΣΚΛηΠιός = ο ΠαιηόΝιοΣ, 
(ΠαιηόΝιοΣ = ο ΣΣεΡαΠεύων ή ο ΣΣεΡάΠων)
αΣΚΛηΠιείον  = ΣαΠΡών οίΚος. 
αΣΚΛηΠιός = ΣυΓιειΝοΠοιός = ο ‘υΓιειΝοΠοιός.
αΣΚΛηΠιός = ο ιΣΧυΡοΠοιός, αΣΚΛηΠιός = άΚος ΣΣεΡαΠείας, αΣΚΛηΠιός = αΓός ΣΣεΡαΠειών.
 ιαΤήΡ ιάΣεωΝ = ο ΝοΣηΛευΤής = ΝοΣηΛεΦΤής = ΝοΣηΛείας ΠοιηΤής.
 ΦάΡΜαΚον = ΘεΡαΠείας άΚος. ιαΤΡιΚόν = άΚος υΓειαΝΤών. ΘεΡαΠεύω = ιαΤΡέΒω = ΓιαΤΡεύω. ΧειΡουΡΓός = ο ΚΡεουΡΓός. 


 Ο Ποσειδών ο Θεός της Θάλασσας και αι Νύμφαι, οι πηγές του ρέοντος ύδατος.  [PoseiDoN = the God of PoNTus (sea) and Nymphs, water΄s springs]


ΠοΣειΔώΝ = ο ΠόΝΤοΣ.
ΠοΣειΔώΝ = ΠάΣης Γης ύΔωΡ.
ΠοΣειΔώΝ = ο ΠΡωΤεύΣ.
ΠόΝΤος > NePTun (στα Λατινικά!)
ΝΥΜΦαι = ΣΣυΜώΝ ΠηΓαί[χ]. 
ΝυΜΦαι = ΝυΝΦαι = Γης αΠοΡΡοαί. ΡέοΝ (ύδωρ) = το ΝεΡόν.
ΝύΜΦαι = ΠόΣεως Ροαί. ΝύΜΦαι = ΡέουΣαι ΠηΓαί.
....................................................

 ΠαΛΛάΣ αΘηΝά ή αΘήΝη = ΠοΛέΜου ΘέαιΝα.
 MiNeRVa = αΘήΝη ΠαΛΛάς, Λατινικά!
 αΜέΝΤι = ο ΠΛούΤων των Αιγυπτίων.
 άΝουΒις = Θεός των ΝέΚυων των Αιγυπτίων.
 ήΡα = οΥαΡ = η όΜηΡος ή όΜαυΛος του Διός.
 εΣΤία = ΣΣεά Των οίΚων[θ].
 άΤΛας = ο οΡίΤΤων ή οΡίΣΣων[ζ] την Γήν από τον Ουρανόν. Ο ίδιος ο ουράνιος ΘόΛος.
 έΡωΣ = οΡΜή η γενετήσια ή η (συν)εύΡεΣις.
έΡωΣ = το ωΣΣεύειΝ[χ]
 ΔαίΜων = ο ΘεόΣ.
ηΡαΚΛής = άΡΓους ΚύΡιος. ΚύΡιος = ο άΡΧων. ΚΥΡιος = ο ηΓεΜώΝ. άΡΓοΣ > αι ΜυΚήΝαι.

 ΠάΝ = ο αιΠόΛος.
 ΝηΡεΥς = αΛός έΡΜα.
 ΠΡωΤέας = ο ΠΡώιος Θεός, ο ΠόΝΤος αλλά και ΜάΝΤις.
 ΚουΡήΤες = οι ΧοΡευΤές, άλλοτε ΚΡήΤες ή αιΤωΛοί αλλά και Θεών αΡωΓοί ή Θεών ούΡοι (πχ. της Ρέας, της Κυβέλης ή του Απόλλωνος).
ΛηΤώ = ο ΘόΛος ο ουράνιος.
ΣαΒάΖιος = ο ΘεόΣ Ζεύς της Φρυγίας.
ίΠΠα = η ΜάΜμη, η τροφός του Διονύσου.
ΣάΤΥΡος = οίΝος ή οΡός ΜέΘης. ΣάΤΥρος = ο ΜέΘυΣος ή ΜέΘηΣ ήΡως.
άΔωΝιΣ = ίΜεΡου ή ιΜεΡόεις Θεός ή ο ιΜεΡΤός.
ΝέΜεΣις < ΝεΜέΤωρ = ο ΤιΜωΡός. ΝεΜέΤωΡ = ο ΠοιΝάΤωρ ή ο ΠοιΝάων ΤιΝά.
ΘάΛεια = μία εκ των ΧαΡίΤων.
εΥΜεΝίΔες = εΒΜεΝίΔες < αΣεΒώΝ ΚύΔος.
ΧάΡωΝ = άΝαξ ΝέΚυων.
ΠΛούΤων = ο αϊΔωΝέΦς = ο αϊΔωΝεύς.
άΔηΣ = άϊΔηΣ = η εΚΔηΜία.
ιΛύΣιοΝ (πεδίον) = ΛιΜήν ΝέΚυων.
ΜοΡΦεύς = ύΠΝου Θεός.
ΘέΜιΣ = ο ΘεΣΜός. ΘέΜις = το έΘιΜον.
ΝέΚΤαρ = Θεών οίΝος.


 Προσοχή στην υψηλή Ποιητική των Ελλήνων!Αναλογιστείτε ή... απολαύστε την δυστυχία όσων δηλώνουν ειδικοί στα Γλωσσικά ή στην Αρχαιογνωσία και δεν κατέχουν την Γλώσσα Αναφοράς του Πανανθρώπινου Λόγου, την Ελληνική! [Beware the high poetry of the Greeks! Think about it and... enjoy the misery of a specialist, about Language issues or the Ancient knowledges, who does not know the Language of Reference of the Universal Word, the Greek!]

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ: 
Αναφορές και Αναλύσεις Λεξικών Λημμάτων του "Κώδικα της Γλωσσικής Παραγωγής και του Εμπλουτισμού του Πανανθρώπινου Λόγου"!

FOLLOW the 
   Reports and Analyzes on Dictionary Entries of Code of Language Production and Enrichment of the Pan-Human Speech
– Μερικές υποθέσεις της Ανθρωπότητος είναι καθαρά Ελληνικές υποθέσεις,
είπε ο Προφύτης! –
– Some affairs of Humanity is purely Greek affairs,
 – said the Prophytis! 
(Προφύτης = ο Προφυτεύων,
ο καλλιεργών το έδαφος γιά την φύτευση, ο Υπονομευτής)
 [Profytevo = I am preparing  the soil to make the planting or, figuratively, to write the... history!
Prophytis = Who cultivates the soil for the planting,  Underminer.]
                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου