επιλογή γλώσσας

➤ CHOOSE your Language ↓↓ Sprache WÄHLEN ↓↓ ВЫБЕРИТЕ свой язык ↓↓ ОБЕРІТЬ свою мову ↓↓CHOISISSEZ votre langue ↓↓ ➤ CHOOSE your Language ↓↓ ELIGE tu idioma ↓↓ 选择你的语言 ↓↓ 選擇你的語言 ↓↓ Scegli la tua LINGUA ↓↓ ➤ CHOOSE your Language ↓↓ اختر لغتك ↓↓ Dilinizi seçiniz ↓↓ अपनी भाषा चुनें ↓↓ زبان خود را انتخاب کنید ↓↓ ➤ CHOOSE your Language ↓↓ ZGJIDHni gjuhën tuaj ↓↓ ИЗБЕРЕТЕ вашия език ↓↓ 言語を選んでください ↓↓ בחר את השפה שלך ↓↓..

LANGUAGE SELECTION ↓↓ SPRACHAUSWAHL ↓↓ CHOIX DE LA LANGUE ↓↓ SCELTA LINGUA ↓↓ ВЫБОР ЯЗЫКА

Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Το Θεώρημα του Κρατύλου (ΚΡΑΤΥΛΟΣ ή Περί Ορθότητος Ονομάτων, Λογικός)

του Κ. Ι. Μπουζάνη
Ίστορος-Διδασκάλου του Κώδικα της Γλωσσικής Παραγωγής – από το αρσσαίον* και του Εμπλουτισμού του Πανανθρώπινου Λόγου.
..............................................................
*αΡΣΣαίον = το Ελληνικό, το αρσσικό, το πρωτόγονο.



   Η προς συζήτηση -ως φαίνεται- υποψία του Πλάτωνα, κατατεθειμένη ως "Θεώρημα του Κρατύλου", δεν έτυχε της θερμής υποδοχής του Σωκράτη* -ως φαίνεται-. Παρόντος δε και του Κρατύλου, το βάσιμό της δεν αποσαφηνίστηκε -ως φαίνεται- ούτε, στην συνέχεια, συνάντησε ποτέ το γόνιμο ενδιαφέρον των επαϊόντων.   Οι επαΐοντες αρκέστηκαν στην κριτική των γεγραμμένων, δεν έλαβαν υπ’ όψιν τους την δισχιλιετή και πλέον... διαδρομή του σχετικού κειμένου και α τ ύ χ η σ α ν!   

   Δύο είναι τα σημεία που επισημαίνει ο ισχυρισμός. Την φύσει πεφυκυίαν και το κοινόν, ανεξαρτήτως γλωσσικού ιδιώματος, της ορθότητος των ονομάτων.

   Με επίσημα διατυπωμένο το "Θεώρημα του Κρατύλου"**, μας προκαλεί η έρευνα για να αναλύσουμε το ΔοΜιΚόΝ και να κατανοήσουμε το Κοινόν της εΤυΜοΛοΓίας των μορίων του ανθρώπινου λόγου, του ελληνικού, κατά την Πλατωνική διάκριση, ομού και του Βαρβαρικού.

..................................................
Ασφαλώς, το θέμα δεν ήταν... κατάλληλο για τον ίδιο τον Σωκράτη και ενώ ο διάλογος θέλει συμμετέχοντα και τον ίδιο τον Κρατύλο, τελικά, μέσα από την καταγραφή ενός Πλάτωνα, ο Σωκράτης δεν κατορθώνει να εκμαιεύσει τις σκοπούμενες αποδείξεις ώστε, στην συνέχεια, να διατυπωθούν τα σχετικά πορίσματα. Έτσι το περίφημο Θεώρημα του Κρατύλου έμεινε, επιεικώς, αναπόδεικτο!

** "Κρατύλος φησίν όδε, ώ Σώκρατες, ονόματος ορθότητα είναι εκάστωι των όντων φύσει πεφυκυίαν και ού τούτο είναι όνομα ό άν τινές ξυνθέμενοι καλείν καλώσι, της αυτών φωνής μόριον επιφθεγγόμενοι, αλλά ορθότητά τινα των ονομάτων πεφυκέναι και Έλλησι και βαρβάροις την αυτήν άπασιν." 

(Πλάτωνος Κρατύλος, 383 Α εΤυΜοΛοΓία ~ το ΔοΜιΚόΝ των μορίων του λόγου. εΤυΜοΛοΓία ~ η ΔοΜή του ΛόΓου, το κτίσιμο του λόγου. )


ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:
Ο ΚώΔιΚας της ΓΛωΣΣιΚής ΠαΡαΓωΓής και του εΜΠΛουΤιΣΜού του ΠαΝαΝΘΡώΠιΝου ΛόΓου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ σε PDF: την Απόδειξη του Θεωρήματος του Κρατύλου

ΑΠΟ: https://greekglossiccode.blogspot.com/p/dictionary-of-words-with-rough.html

ή ➤ ΑΠΟ: DRIVE GOOGLE:         https://drive.google.com/file/d/1Z9wf1kLqEHQoM5MitsbtuGeGxhfDH4MF/view?usp=sharing

ή ➤ εάν έχετε πρόβλημα, ζητήστε να σας το στείλουμε με e-mail από: bouzanis.k@sch.gr 


– διότι, Μερικές υποθέσεις της Ανθρωπότητος είναι καθαρά Ελληνικές υποθέσεις,
είπε ο Προφύτης! –
(Προφύτης = ο Προφυτεύων,

ο καλλιεργών το έδαφος γιά την φύτευση, ο Υπονομευτής)


               
........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου