επιλογή γλώσσας

➤ CHOOSE your Language ↓↓ Sprache WÄHLEN ↓↓ ВЫБЕРИТЕ свой язык ↓↓ ОБЕРІТЬ свою мову ↓↓CHOISISSEZ votre langue ↓↓ ➤ CHOOSE your Language ↓↓ ELIGE tu idioma ↓↓ 选择你的语言 ↓↓ 選擇你的語言 ↓↓ Scegli la tua LINGUA ↓↓ ➤ CHOOSE your Language ↓↓ اختر لغتك ↓↓ Dilinizi seçiniz ↓↓ अपनी भाषा चुनें ↓↓ زبان خود را انتخاب کنید ↓↓ ➤ CHOOSE your Language ↓↓ ZGJIDHni gjuhën tuaj ↓↓ ИЗБЕРЕТЕ вашия език ↓↓ 言語を選んでください ↓↓ בחר את השפה שלך ↓↓..

LANGUAGE SELECTION ↓↓ SPRACHAUSWAHL ↓↓ CHOIX DE LA LANGUE ↓↓ SCELTA LINGUA ↓↓ ВЫБОР ЯЗЫКА

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Βασιλέων προσωνυμίες από τον Αρχαίον Κόσμο, η Εικονογράμματη & Παλαιογραμμική Γραφή και ο Γάλλος Σαμπολιόν!

του Κ. Ι. ΜΠΟΥΖΑΝΗ
Ίστορος-Διδασκάλου της Εικονογράμματης και Παλαιογραμμικής Γραφής

Οι προσωνυμίες Ποιμένων - Υπάτων Ηγεμόνων και το τέλος ενός αποτυχημένου εγχειρήματος!

Είναι γεμάτος ο Αρχαίος Κόσμος με επιγραφές του Κοινού, Παγκόσμιου, Εικονογράμματου & Παλαιογραμμικού Συστήματος Επιγραφής-Αναγνώσεως!


Και εδώ, στην ΜαΚεΔοΝία ~ τους αΓΡούς Του αΚΣιού, την Αρχαία Αίγυπτο και την ΜηΤΡόΠολη ~ iSTaNPuL της Ανατολικής Ρωμαϊκής ΠαΝΤοΚΡαΤοΡίας χτυπάει η καρδιά της Πρωτογένειας του ανεπανάληπτου Ελληνισμού! 
[Προσοχή, να μην παρανοήσουμε την έννοια του Ελληνισμού και προσβάλλουμε τους Βαρβάρους* και, πρό πάντων, αδικήσουμε τους… αείπαιδες Έλληνες!
*Βάρβαρος = πάς αλλόφωνος, κατά τον Ηρόδοτο.]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ και εσείς!

 Η ανάγνωση έγινε με τα Στοιχεία-Γράμματα από "Το Κοινό Εικονογράμματο και Παλαιογραμμικό Αλφάβητο του Αρχαίου Κόσμου"


Κατεβάστε - Μελετήστε - Διαδώστε το



που ενοποιεί τον πανανθρώπινο γραπτό λόγο και λύνει τα μυστήρια των Ιερογλυφικών, των Κινέζικων, των Γραμμικών γραφών, του Δίσκου της Φαιστού, των γραφών των... Εξωγήινων κλπ. 
και ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ μία Σειρά σχετικών ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
 Οι πανάρχαιοι Ποιμένες Λαών (=Βασιλείς ή Άρχοντες ισόβιοι),  ως διακεκριμένοι του άστεως ή της Χώρας, ποτέ δεν είχαν ιδιαίτερο όνομα! Οι Προσωνυμίες, σχετικές ή επιπρόσθετες του τίτλου τους, που εχάριζαν αυτοί στον εαυτό τους, από έπαρση, ή, αργότερα, τους εχάρισαν οι ιστορικοί, είναι αυτές που τους κολακεύουν την ισχύ και την αίγλη!


 Η προσωνυμία "Κύριος ή Άρχων της Ανατολής" χαρίστηκε στον μυθικόν Κλοπέα Πάρη, τον γιό του Πριάμου αλλά και σε μιά σειρά Βασιλικών Αγριτών του Ακσιού, ως "Αλέξανδρος", και ως "Κωνσταντίνος" στον Gaius Flavius Valerius Aurelius, τον διάσημο και Μέγα αυτοκράτορα της Ανατολικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας! Η προσωνυμία "Ύπατος Ηγεμών" θα... κοσμήσει τον Οίκο των Πτολεμαίων!  

 Ο Ωραπόλλων ο Νηλώος, γραμματικός στην Αλεξάνδρεια, με τα «Ιερογλυφικά» του (Πάτμος 1419), ενώ εμφανίζεται ως ειδήμων, όχι δεν κατάφερε να μας πείσει αλλά σκόπιμα μας παραπληροφόρησε! Ακολούθησε των ΔεΛΦών τον άΡΧοντα, τον Πλούταρχο που, δύο χιλιετίες τώρα, αγωνίζεται να κρύψει παρά να φανερώσει την αλήθεια "Περί του εν Δελφοίς Ε". 
  Εμείς δεν θα ψέξουμε τους Αρχαίους Μύστες! Τον Πλούταρχο και τον Ωραπόλλωνα, θα τους κρατήσουμε για να μας… επικυρώσουν τον «Κώδικα Γλωσσικής Παραγωγής και Εμπλουτισμού του Πανανθρώπινου Λόγου».

 Από τον Jean-Francois Champollion (Ζάν-Φρανσουά Σαμπολιόν, 1790 - 1832), Γάλλο λόγιο, ανατολιστή και αιγυπτιολόγο, τον θεωρούμενο, σήμερα, πατέρα της Αιγυπτιολογίας και τους Άγγλους σοφούς M. Ventris (Μάικλ Βέντρις) και J. Chadwick (Τζών Τσάντγουηκ), τους... αποκρυπτογράφους της λεγόμενης Γραμμικής Γραφής β΄, θα επισημάνουμε την ομολογία της αποτυχίας του "ΝΑΙ μεν και... αλλά!" και του μη Στρίβειν ενώ... Όμφακές ήσαν.
   Εν μέρει, λοιπόν, το Ιερογλυφικό ιδίωμα Γραφής των Αρχαίων Αιγυπτίων και το Παλαιογραμμικό των Αρχαίων Ελλήνων αποκρυπτογραφήθηκαν ε πι τυ χώς! - Κάποιος έπρεπε κάτι να... αποκρυπτογραφήσει! - 
  Ο Champollion, φαινόμενον ευφυΐας (…γαλλικού τύπου!), θα βρεί ένα δικό του μονοπάτι, μέσω ενός Υπάτου Ηγεμόνα και Άνακτα των Ελλήνων και των Νηλώων και μιάς Κλεοπάτρας, της Αιγύπτου του Μ. Αλεξάνδρου και, όταν η τύχη δεν θα μπορέσει να τον ακολουθήσει, θα μας διδάξει ένα διττό Αιγυπτιακό Σύστημα Επιγραφής και Αναγνώσεως βασιζόμενο σε φωνητικά γραμματοσήματα, το ένα, και το άλλο στον ιδεογραφικό συμβολισμό! Θα μας σερβίρει, λοιπόν, την ίδια εξυπνάδα που, ένα αιώνα μετά, δύο άλλοι σοφοί (… άγγλοι!), ο M. Ventris και ο J. Chadwick, αποκρυπτογραφώντας (!) την Παλαιογραμμική Γραφή θα την κατατμήσουν στην Γραμμική β΄, που τους… έκατσε, και στην Γραμμική α΄ που δεν τους έκανε την χάρη και την άφησαν να περιμένει, εις μάτην, κανέναν σοφώτερο… Αμερικάνο! 

  Εν αρχήι ήν ο Λόγος! Ο Έλλογος άνθρωπος, φωνήν έχων, δεν γράφει… Εικονογραφών! Ο Έλλογος άνθρωπος σε ένα παγκοσμιοποιημένο, λόγω του εμπορίου, περιβάλλον, από την προϊστορική εποχή, ακόμη, δεν μπορούσε παρά να χρειάζεται ένα Κοινό Σύστημα Επιγραφής-Αναγνώσεως, την ίδια δε στιγμή και για τον ίδιο λόγο δεν μπορούσε  να αλλάζει Κώδικες-Συστήματα Επιγραφής και Αναγνώσεως ούτε κάθε χίλια ούτε κάθε χιλιάδες όσες έτη.
  Εμείς, εδώ, θα διδάξουμε την Κοινή Εικονογράμματη και, στην εξέλιξή της, την Παλαιογραμμική Γραφή!


– Μερικές υποθέσεις της Ανθρωπότητος είναι καθαρά Ελληνικές υποθέσεις,
είπε ο Προφύτης! –
(Προφύτης = ο Προφυτεύων,
ο καλλιεργών το έδαφος γιά την φύτευση, ο Υπονομευτής)


               
........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου